Курс по счетоводство: Диплома за счетоводител и онлайн обучение

Курс по счетоводство: Диплома за счетоводител и онлайн обучение

Сподели:

Открийте кои са най-добрите курсове по счетоводство, както и как да изкарате диплома за счетоводител чрез онлайн обучение. Качествено и практическо обучение по счетоводство, подготвено от експерти и международно признати лектори.

Професия счетоводител: Как да стана счетоводител?

Финансови сътресения, преструктуриране на пазара, инфлация – това е динамиката, пред която е изправен бизнесът ежедневно и ежеминутно. На фона на всички тези промени, на преден план се открояват счетоводителите и техните умения да анализират бюджета и да “предвиждат” бъдещето на икономиката.

Неслучайно търсенето на хора в сферата на счетоводството се увеличава, а с това и заплатите в сектора растат главоломно. Днес професията “счетоводител” е една от най-стабилните, търсени и желани кариерни реализации, гордо нареждаща се рамо до рамо до глада за програмисти в ИТ сектора.

Професионални развитие като счетоводител: Какво е курсът по счетоводство?

Разбира се, не се раждаме научени – нужен е солиден фундамент.

Курсът по счетоводство е чудесен начин да развиете уменията, от които се нуждаете, за да работите като счетоводител.

Този тип курс може да ви предостави знанията и обучението, от които се нуждаете, за да се справите с всички ключови финансови аспекти на бизнеса. Освен това обученията могат също да ви помогнат да разберете и анализирате финансови отчети от всякакъв тип – възможностите са безгранични.

На какво ни учи курсът по счетоводство?

Знанията по счетоводство са подходящи не само за бъдещи счетоводители, ТРЗ и одитори, а и за собственици на малък и среден бизнес.

Курсът по счетоводство предоставя основни знания и умения на лица, които се стремят към кариера в областта на счетоводството, заплатите или одита. Той обаче предлага и голяма стойност за собствениците на малък и среден бизнес, които искат да управляват финансите си по-ефективно и/или обмислят малко по-сериозно занимаване със счетоводни услуги. Счетоводните познания са от решаващо значение за отговорните предприемачи, които искат да разберат вътрешните механизми на своя бизнес.

С тези знания лицата могат да оценят финансовото състояние на своята компания, да проучат приходите и разходите ѝ и да гарантират, че всичко е наред за държавните инспекции. Счетоводните познания са безценни и могат да спестят на предприятията хиляди, ако не и милиони, от грешки и пропуски. Като цяло курсът по счетоводство дава основни умения, които са от значение за хората в различни отрасли, което го прави ценна инвестиция за тези, които искат да успеят в кариерата си или да управляват ефективно бизнеса си.

Безплатни онлайн уроци по счетоводство и дистанционни курсове: Как да науча счетоводството?

Счетоводството определено не се учи за един ден.

Ако търсите как да развиете кариера в сферата на счетоводството, то важно е да сте сигурни, че имате подходящо образование. Един добър счетоводен курс може да ви осигури основата, която ви е необходима, за да продължите кариера в тази област.

Тук изборът на образование е от решаващо значение. Нужно е да намерите образователна програма, която:

 • Комбинира практика и теория
 • Ръководи се от лектори – практици, а не просто от теоретично подготвени специалисти
 • Предоставя нужните допълнителни ресурси
 • Дава примери
 • Покрива всичко около активите и различните видове капитал
 • Обяснява най-важното за данъците и данъчното облагане
 • Помага да придобиете реални умения, приложими на пазара още днес!

Когато става въпрос за намиране на добър и подходящ курс по счетоводство, има няколко неща, които студентите трябва да вземат предвид. Например, трябва да се помисли добре за нивото на обучение, което се предлага от съответната институция. Някои курсове са насочени към начинаещи, докато други осигуряват по-напреднало обучение. Неформалните образователни организации като Finance Academy изготвят курсове на достъпен език, които са подходящи за всеки желаещ – независимо от нивото на предварителна подготовка.

БЕЗПЛАТЕН КУРС “Въведение в счетоводството”

Въведение в счетоводството“ е безплатно обучение, чиято цел е да запознае участниците с основни понятия и принципи в счетоводството.

Обучението е изцяло практически насочено и е подходящо за напълно начинаещи курсисти, които имат интерес да научат повече за счетоводната професия и да преценят дали тя е подходящ избор за тяхното бъдещо професионално развитие. Курсът е полезен и за собственици на бизнес, практикуващи свободни професии, финансисти и оперативни счетоводители, които искат да подобрят знанията и уменията си чрез практическо обучение.

Продължителност: 4 седмици.

Finance Academy е лицензиран обучителен център и курсистите, преминали успешно обучението по счетоводство могат да придобият професия “Оперативен счетоводител”

Студентите трябва да помислят и за формата на обучение по счетоводство, която е най-подходяща за тях. Някои курсове се провеждат на живо, докато други се преподават онлайн. Освен това учениците трябва да вземат предвид цената на курса и дали се покрива или не от тяхното училище или работодател.

Оперативно счетоводство: Най-добри курсове по счетоводство за начинаещи

Търсите кариера, която ще ви помогне да окажете положително въздействие върху бизнеса? Помислете за развитие като счетоводител!

Оперативното счетоводство е процесът на записване, класифициране и обобщаване на финансови транзакции и предоставяне на финансови анализи. Като цяло оперативното счетоводство е съществена част от всеки бизнес – то омага на фирмите да проследяват бюджета си.

За жалост, традиционното образование в България не отговаря на нуждите на пазара. Много често, точките, които изброихме по-рано като ключови, не присъстват в конспектите на университетите в страната.

Алтернатива на традиционното, закостеняло образование, са курсовете на академиите.

Полезен курс за счетоводители, който бихме ви препоръчали, е курсът Въведение в счетоводството. Това е оптимална програма за практици, които искат да стартират своето развитие като счетоводители, както и за собственици на бизнес. Курсът покрива следните теми:

 • Въведение в счетоводството
 • Активи на предприятието
 • Активи на предприятието
 • Собствен капитал на предприятието
 • Привлечен капитал на предприятието
 • Приходи на предприятието
 • Разходи на предприятието
 • Данъци и данъчно облагане
 • Годишни финансови отчети

Всяка една от темите, включени в курса, се преподава на достъпен език и с разбираеми примери. Обучението е 100% онлайн, като лекциите са на живо с възможност за задаване на въпроси към лекторите в реално време. Освен това, включените обучения дават възможност за придобиване на всички умения, нужни за практикуване на оперативно счетоводство.

Практическо обучение по счетоводство от Finance Academy

Finance Academy предоставя практическо обучение по финанси и счетоводство на всички желаещи. Всеки участник в програмата по Инвестиции и лични финанси има възможност да натрупа 100% ПРИЛОЖИМИ, АКТУАЛНИ знания. Това е възможно благодарение на образователната програма с внимателно подбрани теми, обхващащи реални бизнес казуси и примери за приложения.

Програма по Счетоводство и данъци

Програмата по Счетоводство и данъци е създадена, за да обясни на достъпен език как функционира данъчната система. Курсът ще донесе необходимите знания на специалистите, които искат да практикуват счетоводната професия.
Най-важната информация за счетоводството, предадена на достъпен език. Подходящо за начинаещи.

Курсът по Въведение в счетоводството завършва с изпит, който има за цел да провери натрупаните знания на курсистите. След преминаване на изпита, ще придобиете грамота от Finance Academy, ако получите оценка над Мн. добър 5.00 от изпит.

За кого е курсът Въведение в счетоводството?

 • Напълно начинаещи, които имат интерес да научат повече за счетоводната професия и да преценят дали тя е подходящ избор за тяхното бъдещо професионално развитие
 • Студенти по счетоводство
 • Финансови мениджъри
 • Начинаещи практикуващи счетоводители
 • Собственици или управители на бизнес, които имат желание да повишат своето ниво на знания и самостоятелност във вземане на финансови решения.

Курсът по счетоводство може да бъде изключително полезен за студенти и професионалисти от различни сектори, които искат да влязат в света на бизнеса изцяло и да покрият пълния набор от умения, нужни за постигане на успех. Този тип курс учи тайните на счетоводството, подводните камъни при изготвянето на финансови отчети и други важни теми, свързани с изрядната документация и следене на приходи и разходи.

Курсът по Въведение в счетоводството е БЕЗПЛАТЕН и е част от цялостната програма по Инвестиции и лични финанси на Finance Academy.

Защо обучението по счетоводство е от значение?

Има много причини, поради които счетоводството днес е толкова важно, а професията счетоводител – така желана и търсена.

Може би най-очевидната причина е, че счетоводството помага на бизнеса да проследява финансовото си представяне. Чрез проследяване на приходите и разходите, предприятията могат да идентифицират области, в които правят или губят много пари, както и да нанасят корекции в своята ефективност, ако това е необходимо. Доброто счетоводство също така позволява на бизнеса да планира развитието си, като прогнозира бъдещи приходи и разходи.

Друга важна причина, поради която счетоводството е важно е, че играе роля в предотвратяването и разкриването на финансови измами.

Преглеждайки финансовите отчети и други документи и записи, счетоводителите могат да помогнат на собствениците на фирми да идентифицират всяка подозрителна дейност. Това може да помогне за защитата на бизнеса от потенциални загуби и също така да гарантира, че всички данъци се плащат правилно.

И накрая, добрият счетоводител може да помогне на бизнеса да взема по-добри решения.

Разбирайки финансовото си състояние, бизнесът може да идентифицира области, в които биха могли да спестят пари или да направят повече пари. Тази информация може да бъде полезна при вземане на решения за неща като ценообразуване, наемане на персонал и инвестиции.

Накратко, има много причини, поради които счетоводството е така значимо.

Важно е да запомним, че добрият счетоводител е и бизнес стратег – той помага на бизнеса да проследява финансовото си представяне и да подобрява своята дейност във всяко едно направление! Ако търсите кариера, която ще ви помогне да окажете положително въздействие върху бизнеса, то тогава счетоводството е чудесен избор!

Сега имате възможност да направите своите първи стъпки с БЕЗПЛАТЕН курс по Основи на счетоводството от Finance Academy.

БЕЗПЛАТЕН КУРС “Въведение в счетоводството”

Въведение в счетоводството“ е безплатно обучение, чиято цел е да запознае участниците с основни понятия и принципи в счетоводството.

Обучението е изцяло практически насочено и е подходящо за напълно начинаещи курсисти, които имат интерес да научат повече за счетоводната професия и да преценят дали тя е подходящ избор за тяхното бъдещо професионално развитие. Курсът е полезен и за собственици на бизнес, практикуващи свободни професии, финансисти и оперативни счетоводители, които искат да подобрят знанията и уменията си чрез практическо обучение.

Продължителност: 4 седмици.

Finance Academy е лицензиран обучителен център и курсистите, преминали успешно обучението по счетоводство могат да придобият професия “Оперативен счетоводител”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *