как да печеля пари от вкъщи

Как да печеля пари от вкъщи? Всичко, което трябва да знаете

Сподели:

На никого не са излишни още малко средства за месеца. Съществуват многобройни и сигурни начини да си ги набавим, разчитайки на собствените си способности и личностни качества. В днешната статия ще разгледаме възможностите за припечелване на допълнителни доходи от вкъщи:

Печелете пари от блог

Един от най-популярните начини да изкарате допълнителен доход от вкъщи е да велеете творческите си интереси във ваш собствен блог. Например, ако сте любител на виното и искате да споделите сомелиерската си страст, можете да се свържете директно с някоя изба или специализиран магазин и да дегустирате продукт, който те са ви предоставили, като споменете тяхното име.

Ако киното е ваша страст, тогава може да сложите линк към streaming услуга, където хората могат да гледат лентата, вдъхновила вашата рецензия. Блоговете могат да бъдат на всевъзможни различни тематики, важното е темата или индивидуалният ви глас да са достатъчно нишови и отличителни, за да могат да изпъкнат пред конкуренцията. Също, може да станете част от афилиейт програми, за които ще говорим по-долу.

Започнете YouTube канал или влог

Друг подобен начин за печелене на пари от вкъщи чрез интернет е YouTube канала и влога. Нека разясним: YouTube е най-голямата и популярна платформа за видео на света. Влогът е видео версия на блога и може да се качи и излъчва на платформата. YouTube каналът, обаче, може да бъде и много повече от това – съществуват продуценти, които създават изпипани и професионално изглеждащи видеа, които са неразличими от тези в телевизионния ефир. Има готварски канали, видео есета на всякакви творчески теми, хора които излъчват как играят видео игри, и подкасти.

Видео форматът ви позволява да споделите своите нишови интереси и да правите пари от реклами и линкове към спонсорирани продукти – също както и при блоговете. Българската видео сфера е далеч не толкова наситена със съдържание, както международната и това значи, че има много повече поле за изява и създаване на уникално съдържание.

Участвайте в афилиейт програми

Нещо, което може да съчетаете с блог или YouTube канал е афилиейт програмата. Тя е вид партньорска програма, чрез която можете да печелите пари от вашия уебсайт, блог или YouTube канал и представлява вид комисионна. Ако имате блог и пишете за определен продукт, всеки път когато е осъществена продажба чрез кликване на линк или банер от вашата страница, вие получавате процент от стойността на продукта. Същото е и с видео спонсорството – слагате линк към продукта в описанието на видеото и дори предлагате ексклузивен промо код специално за вашите зрители, чрез който печелите пари. Такива програми съществуват за всякакви видове сайтове и са идеални ако нямате собствена услуга или продукт за продан. Полезна идея с която да печелите пари от вашия сайт е да има няколко афилиейт линка на една статия или страница.

Станете фрийлансър и печелете пари от вашите умения

Това е най-разнообразния и многоаспектен начин, чрез който можете да си набавите добълнителни доходи. “Фрийланс” е всяко едно умение, което човек прави на свободна практика. То може да бъде по-традиционно, като правене на бижута, илюстриране на книги, корици и обложки, създаване на бутикови дрехи, писане на статии, както и дигитални услуги, като монтаж на видео материал, смесване на музикални проекти и много други.

Fiverr е един такъв уебсайт, също както UpWork и Etsy. Там също можете да разгледате цените на вашите конкуренти. От всички споменати начини за изкарване на пари от вкъщи, работата като фрийлансър ви предлага най-много възможност за растеж. Всяко едно хоби или умение, което ви се отдава или може да ви докара допълнителен доход, си заслужава инвестицията да бъде развито, което от своя страна ще ви накара да се отличите от останалите в тази сфера.

Искате ли да се чувствате уверени в своите финансови знания и да започнете да печелите допълнителни пари от вкъщи? Запишете се на нашата програма по Инвестиции и допълнителни доходи и стартирай обучението си с безплатен курс.

Продавайте предмети онлайн

Ако разполагате с напълно функционираща, но неизползвана техника, можете да си освободите малко пространство у дома, също както и да си спечелите един допълнителен доход, като я продадете. Същото важи и за дрехите, които вече не обличате, а дори и за шкафа, който те обитават – старата ви мебелировка може да се пребоядиса или модифицира по всякакви креативни начини и така да си намери нов интериор в нечий дом. Въобще, всеки предмет или уред, от който вече не се нуждаете, може да бъде продаден и отново да бъде полезен на някой друг, също и да ви помогне да спечелите пари от вашия дом.

Предлагайте почасови услуги

Почасовите услуги могат да са добър шанс както за допълнителен доход, така и да помогнете на хората във вашето обкръжение. Може, например, да разхождате кучето на зает стопанин, да пазарувате за възрастни хора, да почистите нечий двор или дори да гледате нечие дете, докато родителите му са на работа. Тук е полезно да се отбележи, че тези услуги запълват нечия нужда или потребност, което е ключов фактор, който трябва да си изясните щом предлагате дадена услуга.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Създавайте сток фотография

Сток фотографията е добър начин да изкарате пари онлайн.Тя представлява вече готови снимки, чиито лиценз може да бъде закупен от различни сайтове/агенции. Тъй като тези снимки са направени така, че да могат да се прилагат както в широк диапазон ситуации – за реклами, блогове, статии, фото колажи, така и за доста специфични случаи. Приложени правлно, те могат да допринесат за разбираемостта на един текст или да привлекат вниманието към определена статия. Колко често сте чели статия за пазарната борса и към нея е имало прикачено изображение на покачваща се или понижаваща се линия? Или реклама на брокерска фирма, на която са представени хора в уютен дом? Това най-често са снимки, купени от сайтове като ShutterStock. Тези платформи имат изисквания за качество – снимките трябва да са некомпресирани и с висока резолюция, но това е постижимо с днешните дигитални фотоапарати. Някои от най-популярните сайтове за сток фотография са ShutterStock, Pixels и DreamsTime.

Станете дропшипинг посредник

Дропшипинг е модел на търговия, чрез който можете да печелите пари от онлайн търговия, без да ви се налага да инвестирате в собствен инвентар или дори да напускате собственият си дом. При тази услуга дропшипърът е един вид посредник между производителя и клиента и взима процент от продажбата под формата на надценка.

Моделът е следният: клиентът си поръчва даден продукт от вашия сайт с вашата надценка, вие го поръчвате от производителя, а той директно го праща към клиента. Идеята е, че колкото по-кратка е веригата производител → клиент, толкова по-голяма е печалбата и тъй като не сте инвестирали във вече закупен инвентар, който трябва да бъде продаден, рискът за загуба значително намалява.

Други начини за печелене на пари от вкъщи

  • Препродаване на интернет домейни (domain flipping) – домейните са много ценни интернет парцели, които са особено доходни за определени бизнес,тъй като отличителните домейни дават на бранда допълнителен трафик. Притежавайки имената на тези несъществуващи сайтове,можете да спечелите пари като ги препродадете на по-голяма цена от тази, на която са закупени.
  • Участване продуктови тествания – някои компании си плащат за тестването на даден продукт. Например: хранителен производител иска да пусне нов десерт на пазара – събират се определен брой хора, опитват го и после отговарят на анкета, свързана с него. Най-често се заплаща в брой, а понякога и с неща за ядене.
  • UI Testing – на същия принцип, както и продуктовото тестване, сайтове като TryMata ви плащат да тествате потребителския интерфейс на нови програми и сайтове. Идеята е те да се оптимизират и да станат по-интуитивни за използване, защото всички знаем колко е фрустриращо да трябва да използваме сайт или програма, които са трудни и объркващи за навигиране.

Да печелите пари от вкъщи може да е полезно

Изкарването на допълнителен доход от вкъщи не е нито трудно, нито невъзможно. Изисква се само стратегическа мисъл, доза целеустременост и това да инвестирате в собствените си умения. С достъп до правилната информация всеки може да развие своята финансова грамотност, лични таланти и умения и да държи своето финансово бъдеще в собствени ръце.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *