Разговор с Росица Николова относно получени финансови знания

Сподели:

Здравей! Представи се с няколко думи.

Казвам се Росица Николова, на 36 години, от град София и се занимавам с финансов мениджмънт в частния сектор през последните 10 години.

Какво те подтикна да запишеш цялостната програма на Finance Academy?

Интересът ми към инвестиции датира от няколко години и по-точно от появата на първите криптовалути. През тези години наблюдавах какво се случва и се интересувах любителски от трейдинг и дългосрочни инвестиции, а през последните 2-3 години се самообучавах в интернет. В един момент установих, че имам нужда от професионална и структурирана подготовка. Тогава попаднах на програмата на Finance Academy. Записах се за безплатния въвеждащ курс и бях впечатлена от програмата и лекторите. Така записах и цялостната програма.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Имаше ли предишен опит в сферата на финансите и инвестициите?

Да, имах предишен опит във финансите и това ми помогна още по-лесно да усвоя материала, въпреки че програмата е направена по начин, който да е лесно достъпен и за хора без финансов опит. В курса имах колеги от различни сфери като ИТ, юристи, маркетингови специалисти и други, които също бяха много доволни и постигнаха страхотни резултати.

Кое ти направи най-голямо впечатление от обученията на Finance Academy?

На първо място ми направи впечатление професионализмът на лекторите, техният опит и подход към обучението предвид, че са хора от бизнеса. На второ място, самата програма, която обхваща всичко най-важно и е поднесена на достъпен език. Дори получих повече информация и знания, отколкото съм очаквала, особено в курса за Инвестиции в недвижими имоти.

Какви са уменията, които придоби?

Придобих разнообразни умения – от правилното анализиране на банкови финансови инструменти, през изграждане на лично инвестиционно портфолио и поддържането му, до брокерски познания и пресмятане на инвестиции в недвижими имоти.

Какво мислиш за лекторите в програмата?

Лекторите са специалисти в тяхната област и са хора от бизнеса, които споделят много ценен опит и съвети. Те са подходящо подбрани за курсовете, които водят, комуникацита с тях е лесна и бърза.

Как се промени животът ти след завършване на цялостната програма?

Знанията, които получих ми дадоха нов поглед и представа върху финансовите пазари и възможностите за инвестиции, за които не предполагах преди. Подготви ме да взимам самостоятелни решения за своите лични средства и да изградя собствено портфолио, с което да постигна дългосрочна финансова стабилност.

Би ли препоръчала обученията на Finance Academy и защо?

Да, бих препоръчала, тъй като спестява много време от търсене на хаотична информация. Цялостната програма на академията е добре направена за начинаещи и средно напреднали. Дава адекватна представа за света на инвестициите и предпазва от заблуди и типични грешки, които правим, когато се учим сами.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *