Вяра Стефчева – откровен разговор за дигиталните активи, финансовата култура и начините за набавяне на допълнителни доходи

Сподели:

Вяра Стефчева е главен изпълнителен директор (CEO) в Zahara Consult – маркетинг агенция, която се грижи за дигиталното присъствие на едни от най-големите международни брандове. Професионалният ѝ опит включва работа с високотехнологични екипи от три континента, разработващи софтуерни решения. Преминавайки през различни успешни организации и практикувайки паралелно фрийленс, тя развива своите умения в сферата на маркетинга, медиите, създаването на съдържание, SEO, афилиейт и още. През 2021 г. е сред топ 5% в света на афилиейт партньорите на най-голямата борса за криптовалути в света – Binance.
Вяра е сред малкото експерти в България, които са специализирани в маркетинга на брандове, създаващи бъдещето на интернет и метавселената (Metaverse). Ръководи медийна група, отразяваща и анализираща последните тенденции в сферата на децентрализираните финанси. Създател е на платформата за ментално и физическо здраве – ДобреСъм.

Вяра Стефчева е лектор в курса “Допълнителни доходи”, който е част от цялостната практическа програма на Finance Academy – “Инвестиции и допълнителни доходи”.

Как се зароди интересът Ви към дигиталните активи и защо хората трябва да ги използват?

Моята голяма страст са високите технологии, затова и редовно следя иновациите в различни сектори. От няколко години се интересувам активно от развитието на блокчейн и различните приложения на технологията в света на финансите. За мен е интересно да изследвам как децентрализацията навлиза в бизнеса и ежедневието ни. Мога да се определя като привърженик на идеята за разработване на демократизирана мрежа, в която потребителите имат възможност да си възвърнат контрола върху личните данни и притежания. За да се случи това, обаче, е нужна уеб трансформация, в която дигиталните активи ще изиграят ключова роля. Полезността им е неоспорима, те предоставят повече свобода – личностна и финансова, която донякъде бе отнета на обществото от монопола на социалните платформи. Днес с екипа на Zahara Consult имаме щастието да работим рамо до рамо с големи  компании, които изграждат бъдещето на интернет.

Дали ще се постигне тази дигитална идилия, която описах, зависи от начина, по който всички ние ще използваме технологиите около нас. Вече съществуват множество достъпни методи, по които можем да изградим богатство от дигитални активи, да защитим своята собственост и да повишим стойността ѝ чрез модерно и умно инвестиране. Наред с това, интернет вече оказва доминиращо влияние върху нашето финансово обезпечение. Мнозина ще оставят след себе си не просто плик с пари, а именно дигитално наследство. Колкото повече от нас научат методите за изграждане на портфолио от дигитални активи и умения, толкова по-бързо ще повишим стандарта на живот в страната. Благодаря на Finance Academy за възможността да бъда част от този процес на образование чрез споделяне на знание и практика с курсистите на академията.

Какво ще научат курсистите на Finance Academy от курса “Допълнителни доходи”, който е част от цялостната програма “Инвестиции и допълнителни доходи”?

В рамките на курса “Допълнителни доходи” ще споделя ценна информация и успешни практики за спечелване на пари от интернет. В рамките на обучението ще обхванем много и различни модерни методи за припечелване, сред които създаване на съдържание за социални медии, фрийленс, афилиейт и още. Курсистите ще усвоят тънкостите на дигиталните платформи и последните тенденции във възможностите за допълнителни доходи, които предлагат. 

Считам, че най-ценното, което ще предоставя като знание са методите, чрез които всеки човек, независимо от професията си, може да превърне своите интереси и умения в източник на допълнителен доход. Подготвила съм много трикове, които правят припечелването лесно и приятно. С практическите демонстрации ще спестя много време, усилия и грешки на участниците в курса и ще ги насоча към “преките пътища” за изграждане на богато портфолио от дигитални активи.

Защо е важно българите да не разчитат само на месечната си заплата?

Причините са много, но отговорът ми ще бъде една дума – инфлация. Финансовият бонус, който за някои хора изглежда като повишение, в повечето случаи не представлява движение в посока забогатяване, а едно надбягване със световната икономика и покачващите се цени. Но това надбягване всъщност е с предизвестен край.

Същевременно, животът на месечна заплата е “екстремен спорт”. Ако разчитаме, че една фирма, ще бъде основният отговорник за покриването на разходите ни, то значи ежедневно сме уязвими от уволнение, намаляване на възнаграждението или други непредвидени обстоятелства. Това са само част от факторите, които подчертават важността на наличието на допълнителни източници на доходи. 

Споделете някои от начините за изкарване на допълнителни доходи.

Един от любимите ми начини за изкарване на допълнителни доходи е фрийленс работата, тъй като тя позволява развиване на уменията изграждане на портфолио. Единственото изискване е да си създадете план и да действате. Можете да монетизирате способността ви да пишете добре, да рисувате, да правите дизайни, да играете игри, да изпробвате продукти или просто да прекарвате време в интернет. 

При фрийленс единствената нужна първоначална инвестиция е времето, отделено в трупане на знание. В курса “Допълнителни доходи” от цялостната програма на Finance Academy ще научим къде можем да предлагаме фрийленс труд, как да ценообразуваме правилно, за да не подценяваме труда си и много други финансови възможности.

Смятате ли, че финансовото образование е ключово за промяна на стандарта на живот в България?

Разбира се! Образованието, което предоставя Finance Academy дава възможност човек да натрупа финансова грамотност. Чрез програмата се набавят знания, които човек няма къде другаде да придобие в България. 

Нека обърнем внимание на следното – темата за парите е базова и с ежедневно приложение от най-ранна детска възраст, а дори не фигурира като урок в училище. Същевременно, вземането на добри финансови решения изисква теоретична подготовка, а не поредица от проби и грешки. С придобиване на инвестиционни умения могат да се избегнат заробващи дългове и преживяване на старини с унизително ниска пенсия. 

Смятам, че всеки, който иска да живее достойно, без постоянни лишения, трябва да вземе в ръце финансовото си бъдеще. Една добра първа стъпка е записването за програмата “Инвестиции и допълнителни доходи” – в нея има много и различни курсове, които дават обща представа за света на парите и къде се намираме ние в него. Курсистите ще могат да разберат как могат да управляват паричния поток, вместо да бъдат управлявани от заплатата си. 

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *