Разговор с Ваня Станимирова за завършването на Finance Academy

Сподели:

Здравей, Ваня. Представи се с няколко думи.

Здравейте! Казвам се Ваня Станимирова и съм на 35 години. По професия съм художник-дизайнер. Художник, защото съм завършила Художествената гимназия за приложни изкуства в София и Националната художествена академия. Моята страст е изкуството, а професионалните ми квалификации са в сферата на дизайна: дизайн на детски играчки, индустриален дизайн, дизайн на комуникативни носители. За себе си още мога да кажа, че не бих могла да съществувам без да творя! И, въпреки че семейството ми винаги ме е подкрепяло за посоката, в която искам да се развивам професионално, все пак израснах с консервативното схващане, че единственият начин за печелене на пари е като наемен работник. За това и мечтата ми след завършване беше да имам собствен бизнес. Две години след като завърших образованието си, събрах малък екип, с който заедно основахме „4 iNches Design“, фирма предлагаща услуги в сферата на графичния дизайн, фирмената идентичност, продуктовия и интериорен дизайн. Около година по-късно основахме бранда „Направи си тениска“, който се занимава с направата на дрехи – главно тениски, блузи и суитчъри с индивидуални щампи и надписи по дизайн на клиента.

Какво те мотивира да запишеш цялостната програма на Finance Academy?

Всичко започна преди около година и половина, когато работех по презентация на тема „Креативността в организацията“. Тогава се появи и вътрешната ми необходимост от промяна – почувствах се „спряла“ и изпитах нужда да надградя себе си. Това ме подтикна към търсенето на нови и различни от вече придобитите знания, а записването ми в цялостната програма по „Инвестиции и лични финанси“ тогава беше като един естествен завършек на вече започнатите нови обучения.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Имаше ли предишен опит в сферата на финансите и инвестициите?

Не. Първоначално не знаех накъде точно да се насоча, но знаех, че искам промяна. Тогава се записах за безплатния курс по маркетинг в SoftUni Digital. Паралелно с това завърших различни курсове и семинари на теми като „Счетоводство за начинаещи“, „Форекс търговия“, „Анализ на ценовото движение на финансовите пазари“, „Биткойн за начинаещи“ и др. След завършването на тези курсове осъзнах, че ми е необходима още една крачка назад и записах обучение с професионална квалификация „Икономика и Мениджмънт“ към Националната агенция за професионално образование и обучение, но сякаш не намирах това, което търся.

Кое ти направи най-голямо впечатление от обученията на Finance Academy?

Продължавайки да търся подходящото обучение, което да задоволи желаното надграждане на знанията и уменията ми, попаднах на безплатния курс „Основи на инвестициите“. След завършването му бях напълно убедена, че искам да разбера всичко за инвестициите и че Finance Academy е правилното място за това! А още от самото начало най-голямо впечатление ми направиха екипът и лекторите, защото видях едни много усмихнати и позитивни личности, които с желание преподаваха своите знания. Те успяха да ме заредят с ентусиазъм и вдъхновение още на първата лекция и наистина се радвам, че до края на курса всички лектори запазиха това невероятно усещане у мен.

Какви са уменията, които придоби?

Най-важното умение, което придобих е правилното управление на парите. Творческият ми дух винаги се е борил със схващането, че всичко е пари и винаги водещото у мен е била стойността, която давам, а не сумата, която получавам. Точно поради тази причина умението да накарам парите ми да печелят още пари е най-важното умение, на което положих солидни основи във Finance Academy и мисля да доразвивам в бъдеще.

Какво мислиш за лекторите в програмата?

Както вече споменах, мисля, че лекторите са едни прекрасни хора и абсолютни професионалисти в своята област, които с удоволствие предават своите знания и опит! Истинските знания не се придобиват от хора, познаващи единствено теорията. Те се “крадат” от тези, които успешно я прилагат на практика, а лекторите, от които имах удоволствието да се уча в цялостната програма на Finance Academy, са доказали своите умения в областта на финансите и инвестициите. Благодаря ви, уважаеми лектори!

Как се промени животът ти след завършване на цялостната програма?

След завършване на цялостната програма, се чувствам абсолютно убедена и сигурна за посоката, в която искам да поема оттук нататък в живота. Благодарение на придобитите по време на обучението знания започнах да чертая своя нов професионален път. Гледната ми точка за собствен бизнес и инвестиции се промени коренно. Едно от нещата, които разбрах е, че човек не трябва да спира да се самоусъвършенства и да надгражда знанията и уменията си. Друго, също много важно, което научих за себе си е, че с колкото повече неща се занимавам, толкова по-щастлива се чувствам. Затова и личният ми инвестиционен портфейл включва аспекти от почти всички отделни курсове, през които преминах по време на обучението. Но най-важното, което научих е, че финансите и инвестирането могат да бъдат изключително интересни и да се явят като липсващото звено във живота на всеки един човек, независимо от неговата сфера на дейност.

Би ли препоръчалa обученията и на други? Защо?

Да! Определено бих препоръчала обучението във Finance Academy, защото получих абсолютно актуални знания за времето, в което се намираме, предадени на много разбираем език.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *