Новият сезон на програмата по Инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy започна с безплатен курс!

Сподели:

На 16 януари 2024г стартира обновеното издание на програмата по Инвестиции и допълнителни доходи. Въведителният безплатен курс “Основи на инвестициите” започна с рекордните близо 4,000  души, които направиха първи стъпки към постигане на своята финансова независимост.


Лектор на курса “Основи на инвестициите” е Георги Захариев – успешен дългосрочен инвеститор и предприемач, чиято страст е да изгражда бизнеси от нулата и да споделя опита си с другите. Само за 2023 година той участва в обучението на над 15,000 души.

Платената част от програмата по Инвестиции и допълнителни доходи стартира на 11 март 2024 година и се състои от 6 фундаментални практически курса и 14 допълнителни бонус обучения, достъпни само за курсистите от цялостната програма. По този начин академията гарантира на всички участващи пълно разбиране на това как работят парите, правилно организиране на личните и семейни финанси, различните възможности за инвестиции, както и начините за набавяне на допълнителни доходи онлайн и офлайн. 

Основните курсове в програмата са:

  1. Изграждане на личен финансов план
  2. Инвестиции в недвижими имоти
  3. Инвестиции в акции
  4. Инвестиции в криптовалути
  5. Изграждане и изпълнение на инвестиционна стратегия
  6. Допълнителни доходи

Курсът “Изграждане на личен финансов план” стартира на 11 март 2024г с лектори Деян Василев – основател и изпълнителен директор на MoitePari.bg и Йордан Генов – изпълнителен директор на MoitePari Consult. Обучението ще предостави на курсистите информация за това как правилно и ефективно да структурират и управляват личния си бюджет, ще се научат как правилно да изградят авариен фонд, както и да боравят с различните видове кредити. 

Програмата продължава с второто обучение “Инвестиции в недвижими имоти”. Негов лектор ще бъде д-р Николай Лазаров – началник управление “Продажби Индивидуални клиенти” в Пощенска банка и водещ експерт в сферата на недвижимите имоти. Курсът започва на 8 април 2024г и ще запознае курсистите с особеностите на имотния пазар, с това как практически да изграждат и изпълняват правилна стратегия за инвестиране в имоти, както и умения за преговаряне с брокери, купувачи и продавачи. Обучението разглежда как да вземем решение дали да закупим апартамент за нас самите или да живеем под наем. 

Към основния курс “Инвестиции в недвижими имоти” курсистите ще получат бонус обученията “Инвестиции в Airbnb”, “P2P инвестиции в недвижими имоти”, “Инвестиции в дружества със специална инвестиционна цел”, “Ремонт и реновации на недвижими имоти” и “Данъчно облагане при недвижими имоти”. Обхваща се целия спектър на всички възможности за доходност от имоти дори и с малки суми пари. 

Друг основен курс, който стартира на 27 май и е част от цялостната програма е обучението “Инвестиции в акции” с лектор Георги Вулджев – водещ икономически анализатор в EmergingMarketWatch. По време на обучението курсистите ще научат как да анализират финансови отчети на компании, да оценяват акции, да изграждат успешни стратегии за инвестиране и други. В допълнение, участниците получават достъп до “Инвестиции във взаимни фондове и ETF”, “Инвестиции в облигации”, “Инвестиции в суровини”, “Инвестиции на българската фондова борса”, “Данъчно облагане при акции и ETF”, “Фундаментален анализ на финансови пазари”, “Изграждане и изпълнение на инвестиционна стратегия”. В рамките на обучението са предвидени достъп до различни стратегии и ресурси, които улесняват курсистите при анализ на компании и избор на инвестиционна стратегия. 

Лектор на курса “Инвестиции в криптовалути” ще бъде Валентин Михов – експерт и консултант в сферата на децентрализираните финанси и фонд мениджър във Finexify. Целта на обучението е да даде основни познания за работата с централизирани и децентрализирани борси. Участниците ще разберат основите на блокчейн технологията и ще се научат как оценяват пазарния потенциал да криптовалутите, как да работят с “умни” договори и да управляват риска при този вид инвестиции. За да се добие цялата картина, към обучението добавяме и бонус курсовете “Въведение в блокчейн”, “Въведение в Web3” и “Данъчно облагане на криптоактиви”. “Инвестиции в криптовалути” стартира от 1 юли 2024г. В обучението са предвидени множество демонстрации и наръчници как да направим стъпка по стъпка целия процес. 

Август е време, в което курсистите на академията ще могат да се насладят на лятна почивка без нови лекции и при нужда да наваксат с материал, който не са имали възможност да изгледат и усвоят. 

На 16 септември продължаваме с курса “Изграждане и изпълнение на инвестиционна стратегия” с лектор Георги Вулджев. Това е етапът, в който курсистите ще създадат собствена инвестиционна стратегия, съобразена с техния рисков профил. 

Програмата завършва с практическото обучение “Допълнителни доходи”. Участниците в него ще научат как могат да открият източници на допълнителни доходи извън основната си заплата, които да им позволят да постигат финансовите си цели по-лесно и бързо. През 2024 година възможностите за доходи извън постоянната ни работа са навсякъде и целта на обучението е курсистите да открият възможности за повишаване на месечните си приходи, за да освободят финансов ресурс за дългосрочно инвестиране. Лектор на курса ще бъде Вяра Стефчева – главен изпълнителен директор на Zahara Consult и експерт по създаване и управление на дигитални активи.

Програмата завършва с финален практически проект, който представлява съвкупност от всички проекти в основни обучения, които курсистите са преминали в процеса си на обучение. Работата по проект е по желание, но се препоръчва, ако искате да извлечете максимално много знания и ползи от програмата. 

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи

Цялостната програма по Инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy е създадена с цел да обясни на достъпен език как функционира светът на инвестициите и как може да изградим източници на допълнителни доходи.

Програмата по Инвестиции и допълнителни доходи е насочена към всеки, който иска да научи как работят парите и да изгради финансова стабилност и дългосрочно богатство. За целта материалът е поднесен систематизирано и с много примери и демонстрации от лектори-практици с доказан локален и международен опит.

Финансовата академия предоставя модерна алтернатива на традиционното образование не само в областта на инвестициите, но и в полето на бизнеса и счетоводството. Мисията на академията е да повиши стандарта на живот на всеки българин чрез достъпно онлайн образование във водещи вертикали на дейност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *