fbpx

Finance Academy

Знания и практика за инвестиции и лични финанси от световно признати експерти в сезон 2 на Finance Academy

Най-младият управляващ директор в историята на най-големия инвестиционен фонд в световен мащаб “BlackRock“, с повече от четвърт век инвестиционен опит – Пламен Моновски и Даниела Бобева – консултант на Световната банка и автор на първия учебник по лични финанси в България – се включват в инициативата за повишаване на финансовата грамотност на Finance Academy

Обучение по инвестиции без алтернатива!

 

Стартира приемът за обновената програмата по Инвестиции и лични финанси на Finance Academy. Академията е първата иновативна образователна платформа в България, която ще даде възможност на курсистите у нас да развият практически умения, отговарящи на нуждата от съвременните знания за управление на инвестиции и лични финанси. Във втори сезон на образователната инициатива се включват нови лектори без алтернатива в България и още актуални теми, свързани с финансовия свят. Към лекторския състав се присъединяват: 

 • Пламен Моновски – най-младият управляващ директор на BlackRock с повече от четвърт век инвестиционен опит в цял свят
 
 • Даниела Бобева – бивш вицепремиер, консултант на Световната банка и автор на първия учебник по лични финанси в България 
 
 • Валентин Михов – блокчейн експерт, инвеститор и бивш главен технологичен директор на Santiment   

“Искаме до 2030 г. всеки пълнолетен българин да премине през програмата ни „Инвестиции и лични финанси” и да получи възможност за живот с по-високи доходи. Вярваме, че предлагайки достъпно обучение, ще променим инвестиционните навици у нас и ще излезем от класациите за най-ниско качество на живот в ЕС. Полагаме усилия да срещнем хората у нас с най-добрите експерти, които да споделят своя опит и знания на достъпен език.“ – това коментира Георги Захариев, един от основателите на Finance Academy. 

Програмата по Инвестиции и лични финанси се състои от 5 основополагащи курса и е подходяща за напълно начинаещи и хора без опит в света на инвестициите. Всички участници ще придобият умения за изграждане на инвестиционна стратегия и знания как работят различните финансови и инвестиционни инструменти, за да вземат правилни и аналитични решения в бъдеще. 

Цялостната програма започва с безплатен онлайн курс по Основи на инвестициите. В него курсистите ще се запознаят с фундаменталните концепции в света на инвестициите и личните финанси и ще преценят дали искат да продължат напред в програмата. Всички лекции са адаптирани към модел на преподаване, съчетаващ 50% теоретични знания и 50% практика. Курсистите от есенния прием 2021 г. ще получат знания за най-актуалните теми от света на инвестициите. 

 

Безплатният курс стартира на 18 октомври, като всички желаещи могат да се запишат на страницата на програмата “Инвестиции и лични финанси”. Лекциите са достъпни онлайн и дават знания за личните финанси, инвестирането в акции, имоти, криптовалути и изграждането на инвестиционно портфолио. 

За лекторите 

 • Пламен Моновски
  – Най-младият управляващ директор на най-голямата компания за управление на парични средства в света “BlackRock“, с повече от четвърт век инвестиционен опит. 
 
 • Даниела Бобева
  – Министър на търговията и външноикономическото сътрудничество (1997) и заместник министър-председател по икономическото развитие (2013-2014).
  –  Първи вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие
  – Консултант на Световната банка 
  – В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ, където управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония
  – Автор на първия учебник по лични финанси в България  
 
 • Валентин Михов
  – Блокчейн и крипто експерт
  – Консултант по инвестиции с дигитални активи
  – Един от първите български инвеститори, които разпознават потенциала на криптовалутите
  – Част от Ethereum Network 
  – Опит в софтуерната разработка и машинното обучение 
 
 • Георги Вулджев 
  – Финансов анализатор на CEEMarketWatch
  – Икономист в Институт за пазарна икономика
  – Автор на редица предложения за реформи в сферата на икономическата политика в България
  – Бивш инвестиционен анализатор на Tavex Gold & Exchange
  – Главен редактор на Експертен клуб за икономика 
 
 • Борис Павлов
  – Създател на най-голямата компания за управление на краткосрочни наеми и инвестиционни имоти в България
  –  Работа в клоновете на Societe Generale в Париж и Ню Йорк
  –  Посредник между централната и клона на Wall Street при осъществяването на различни проекти, и работа с екзотични финансови деривати
  – Хедж фонд анализатор в Лондон 

За курсовете 

 

Основи на инвестициите  

Първоначален безплатен курс, който изгражда фундаментални знания за света на инвестициите и личните финанси. Подходящ за напълно начинаещи, които търсят практически ориентирани знания на достъпен език и хора с малък до среден опит в света на инвестициите. При успешно полагане на платен изпит курсистите получават сертификат. 

Лични финанси  

Курс, който ще разкрие прд курсистите основните фундаментални икономически познания и правилните модели на лично бюджетиране. Обучението представя основополагаще знания за ефективното изграждане и управляване на личен финансов план и постигане на финансови цели на всеки човек или домакинство.

Инвестиции в имоти 

Обучението ще покрие анализ на  сделки с имоти и стратегии за постигане на максимална доходност при минимална инвестиция. Практическо разиграване на възможни сценарии при сключване на сделка – методи за справяне с предизвикателства и превенция на често допускани грешки, които могат да ни костват много пари. В рамките на курса ще бъдат разгледани различните класове имоти и инвестиционния им потенциал. 

Инвестиции в криптовалути 

Фундаментални познания относно криптовалутите и блокчейн технологията. Придобиване на цялостен поглед върху решенията и възможностите, които предоставят дигиталните активи. Демонстрации, включващи създаване на портфейл, покупка и продажба на криптовалути. Обучението представя чисто информационно и практическо ноу-хау без инвестиционни съвети. 

Инвестиции в акции 

Ключов курс, в който ще научим как да оценяваме стойността на различни компании и как да изграждаме балансирано портфолио, възползвайки се от глобалните пазари. 

Практическо инвестиране 

В курса ще се покрият технологиите и психологията, необходими за създаване на истинско богатство в дългосрочен план. В 20 обучителни сесии ще научите как да избирате и структурирате активите за вашето портфолио. Курсът обхваща различните начини за печелене на пари, включително стойност, качество, растеж и някои съвременни методи, свързани със социалните инвестиции. С течение на времето ще научите как инвестират най-добрите световни професионалисти и ще се докоснете до техните методи и опит. За пръв път в България на достъпен език, чрез систематични лекции и изключително практически методи, имате възможността да достигнете до знанията, нужни за изграждане на дългосрочно богатство. Запишете се само ако сте готови да работите усилено и искате да придобиете умения за цял живот, които много малко от вашите връстници или приятели притежават. 

Специален лектор на курса е Пламен Моновски – бивш изпълнителен директор на BlackRock – най-голямата компания за управление на парични средства в цял свят. Той има над 25 години опит в света на инвестициите и ще води лекции в България за пръв път, ексклузивно за Finance Academy.

Финален проект 

В рамките на цялостната програма всеки курсист ще изгражда стъпка по стъпка собственото си инвестиционно портфолио от различни активи по предварително установени образователни критерии.

За Finance Academy 

Finance Academy е образователна организация, която предоставя образование от ново поколение в сферата на инвестициите и финансите.  

Finance Academy предоставя достъпно, практически насочено, дигитално образование за хора, търсещи финансова независимост. Онлайн лекциите са съобразени с динамичните времена и конкурентния пазар, изискващ нови компетенции и бързо взимане на ключови решения за подобрение на живота на всички българи. Основател на организацията е Георги Захариев – експерт в международното бизнес управление и развитие, както и проектен мениджър на най-мащабната инициатива на Google за дигитална трансформация в България „Google Digital Garage“.