MyFin – Златен спонсор на FinX Conference 2022

Сподели:

MyFin е дигитален портфейл, който дава възможност всеки регистриран в приложението потребител да получава и изпраща пари до сметка с IBAN, да прави P2P плащания и плащания чрез NFC.

Компанията бе един от златните спонсори на първата по рода си конференция за инвестиции и финансови технологии в България – FinX Conference 2022, организирана от Finance Academy. Събитието се проведе на 10 септември 2022 в сградата на Софтуерния университет.

Ето и интервюто на MyFin за блога на Finance Academy:

Какво Ви мотивира да създадете продукт като MyFin?

Развитието на технологиите в днешно време позволява на масовия потребител да управлява своите финанси много по-лесно и удобно. С MyFin ние предлагаме решения, с които най-вече спестяваме време на нашите клиенти, като им даваме достъп до нашите услуги напълно безплатно или с много ниска такса. Именно това ни мотивира да създадем MyFin.

Какви са плановете за развитие на компанията?

Като стартираща компания на високо конкурентен пазар, сме фокусирани върху това да разкажем за MyFin и да популяризираме услугите си. Освен всички типични за дигиталните протфейли услуги (безлатен IBAN, безплатни трансфери към други потребители на MyFin, парични преводи, обмяна на валута, дигитални и виртуални карти и т.н.) още в началото започнахме със специфични за българския пазар услуги като заплащане на комунални сметки, покупка на винетки и др. Добавихме възможност родители да създават профил в MyFin на децата си от 7-17 години. От друга страна в дългосрочен план имаме амбицията MyFin да бъде предпочитана услуга не само в България. За целта вече имаме необходимата техническа подготовка, която позволява регистрирането на чужденци в MyFin.

Как се отразява на Вашия бизнес сегашната ситуация?

Във всяка ситуация, и най-вече по време на криза, хората търсят изгодни, сигурни и удобни за тях решения. Така че нашият бизнес расте и очакванията са ни за засилване на тази тенденция в следващите години.

Защо решихте да се включите във FinX Conference 2022?

За нас, винаги е било от особено значение да си партнираме с организации, които предоставят знание за новостите във финансовите услуги и помагат на българите да се ориентират в необятния свят от нови възможности, които технологиите предлагат. С удоволствие се включваме и подкрепяме такъв тип събития. С радост споделяме нашия опит във финансите и се надяваме той да е полезен за всички участници във FinX Conference 2022.

Каква добавена стойност носи приложението на MyFin в сравнение с останалите платежни апликации?

MyFin съчетава най-доброто от световния опит и специфични за България решения, давайки възможност от едно място както да си платиш битовите сметки, така и да правиш всякакъв вид разплащания. Освен това имаш възможност да внасяш пари в брой на банкомат (внасянето е възможно само на банкомати на ПИБ засега), без такса.

Какви са очакванията Ви за бъдещото развитие на Финтех индустрията в България?

Благодарение на инициативността на българските предпиемачи, България категорично се очерата като регионален център за стартиране и развитие на финтех компании. Очакваме това да продължи и да имаме много български финтех компании, които успяват да се представят добре на световните пазари.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *