finance academy мнения

Запознайте се с Ива Панайотова – HR консултант и успешен курсист на Finance Academy

Сподели:

Ива Панайотова е една от успешните истории на програмата по Инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy. Научете какво споделя тя за себе си и за обучението в академията:

Здравей, представи се с няколко изречения.
Казвам се Ива Панайотова от Варна, където живея и работя. Живея във въртележката на плъха, както пише Робърт Кьосаки в своите книги. Имам жилищен кредит, кредитна карта и две прекрасни момичета, за които да се грижа + едно прекрасно куче 🙂 Разведена съм от 5 години и работя в посока на това да давам добър пример на децата си и да им осигуря по-добро бъдеще.

С какво се занимаваш?
От повече от 25 години работя, като от 20 години се развивам в сферата на човешките ресурси. Интересувам от личностно развитие и съм професионално “кошче за душевни отпадъци”.

Защо се включи в обученията на Finance Academy?
Когато прочетох предговора на “Богат татко, беден татко”, първото издание се почувствах все едно ме е ударил мокър парцал и разбрах, колко грешно съм управлявала приходите си до момента, а и не само тях. Бях в шок как съм се повела по грешната пътека, която ме води към въртележката на плъха. Основната ми цел бе да подобря финансовата си култура.

Кои са най-полезните навици и знания, които изгради благодарение на програмата?
Навика да следя и планирам приходите и разходите си. В момента все още планирам само разходите, но се надявам с наученото в програмите на Finance Academy да мога все по-добре и да планирам приходите си. Изключително полезно и ценно ми бе да се докосна до инвестициите и предприемачеството чрез хора, които инвестират и са предприемачи. Споделения опит е безценен за мен. Гледната точка на тези специалисти и експерти е безценна и отрезвяваща.

Имаш ли любимо обучение? Защо?
Любимо ми е обучението по лични финанси, защото там намерих инструменти, с помощта на които мога да определя спестовната си норма, да планирам разходите си и да следя изпълнението на план спрямо изпълнение. Имам още две обучения, които бих споделила като любими.

Те също са част от програма “Инвестиции и допълнителни доходи” – това са обученията за Изграждане на инвестиционна стратегия и Допълнителни доходи. Първото ми е любимо, защото показва стъпките, по които да се мине при изграждането на стратегия и грешките, от които да се пазим. Обучението за “Допълнителни доходи” ми открехна малки хитринки, с помощта на които да мога да бъда полезна на себе си, а и на приятели с идеи за развитие.

Имам и още едно обучение, което препоръчвам: “Въведение в предприемачеството” – когато не знаеш, всичко изглежда страшно, рисковано или все едно, ааа това не е за мен. Като минеш обучението обаче си казваш: “Ха, ми то като имаш стъпките, тогава е една идея по разбрано” 🙂 И честно казано изглежда лесно.

Какво би споделила на хората, които се колебаят дали да преминат програмата?
На тези, които се чудят дали да участват в програмата ще кажа така: Хубавото, което ви предстои е от другата страна на “да”. Във Finance Academy ще срещнете съмишленици, приятели, подкрепа и разбиране. Най-вече споделен опит и знания, които можете да приложите веднага.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *