“Отлагането на действия в личните финанси обикновено води до пропуснати възможности и загуба на най-ценния ни ресурс – време” – разговор с Йордан Генов, изпълнителен директор на MoitePari Consult

Сподели:

Какъв е Вашият професионален опит до момента?

Започнах професионалната си кариера в Делойт България, където работих девет години – от 2010 г. до 2019 г., консултирайки предимно международни компании в областта на данъчното облагане. След това се присъединих към финансовия портал moitepari.bg, където вече над три години развивам консултантската услуга за лични финанси. Междувременно завърших успешно програмата на Института за дипломирани финансови консултанти, а от тази пролет съм и лицензиран инвестиционен консултант от КФН.

Какво ще научат курсистите на Finance Academy от курса “Изграждане на личен финансов план”?

Участниците в курса ще научат как да изградят индивидуална стратегия, която да е насочена към постигането на техните най-важни финансови цели. Ще обсъдим как правилно да целеполагаме, как да анализираме бюджета си, как да създадем план за действие, чрез който да постигнем най-важните си житейски приоритети. Също така ще обърнем внимание на верния подход при планиране на застрахователната ни защита и вземането на кредити.

Защо е важно всеки човек да умее да управлява парите си добре?

Това е едно от най-важните умения в съвременния свят. Пред нас се отварят безкрайни възможности, но независимо колко високи или ниски са доходите ни, само целенасочените действия, базирани на доказани практики, ще ни отведат до изграждането на солидна финансова основа и смислено управление на парите ни.

Кои са най-големите предизвикателства пред личните ни финанси?

Добиването на яснота кои действия ще ни осигурят постигането на нашите финансови, и не само, цели. Огромното количество информация на тема “лични финанси” прави много трудно да отсеем кои практики и подходи са подходящи за нас. Често това води до блокаж и отлагане на действия.

Кои са основните грешки, които хората допускат при тегленето на кредит?

Накратко, това е Несъобразяването на всички рискове, които могат значително да влошат финансовото ни състояние, както и непознаване на кредитните инструменти.

Трудно ли е човек да управлява парите си като истински професионалист?

Не. Но е нужна не малко работа за информиране и изясняване кои са простите действия, които ще ни отведат към успеха. Ако положим усилия в правилните направления, управлението на личните финанси може значително да спомогне за усещането, че живеем смислен и качествен живот.

Защо курсистите да запишат цялостната програма “Инвестиции и допълнителни доходи”?

За да не пропуснат страхотна възможност да се погрижат за финансите си. Отлагането на действия в личните финанси обикновено води до пропуснати възможности и загуба на най-ценния ни ресурс – време, в което на да се насладим на живот без тревога, че личните ни финанси се управляват безотговорно.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *