“Страхотни преподаватели, харесва ми желанието им да предават знания и умения.” – интервю с Евгения Докова

Сподели:

Днес ще ви запознаем с още един курсист, преминал цялостната програма на Finance Academy. Ето как практическите обучения повлияват живота на Евгения Докова.

Представи се: как се казваш, на колко години си, с какво се занимаваш?

Здравейте! Казвам се Евгения, на 26 години. До преди 4 месеца бях Data Analyst във световен водещ доставчик на портфейлни анализи, отчети и данни, които помагат на институционалните инвеститори и съветници да постигнат по-добри финансови резултати, да увеличат активите и да предоставят по-ясна инвестиционна картина на клиентите си. В момента, малко или много, се преквалифицирам като координатор ИТ проекти или накратко проджект мениджър. Сферата, в която се развива настоящата ми компания е напълно различна от предишната – лидер в разработката, производството, продажбите и техническата поддръжка на богат набор от продукти за игралната индустрия.

Силно вярвам, че един ден в кариерен план пътищата ми с финансите ще се срещнат отново.

Какво те накара да запишеш цялостната програма по Инвестиции и допълнителни доходи ?

Когато си в социалните медии, информацията и курсове тип SCAM те обливат навсякъде – къде за бързи пари, къде за чат-ботове, които ще улеснят доходите ти. Реших да заложа на сигурното и да придобия умения, които са за цял живот. От друга страна, в предишната ми компания бях понаучила някои неща, но не бяха достатъчни, за да помисля за каквото и да е било инвестиране. Като човек по образование „Икономист“ смятам, че нищо не знам/знаех за финансите и инвестирането, от части бях права. Според мен, всеки уважаващ себе си човек трябва да е финансово грамотен.

Имаше ли предишен опит в сферата на финансите и инвестициите?

Ако става въпрос за лично инвестиране – не. Опитът ми беше в професионално отношение – имах достъп до сензитивна информация за мащабни фондове – историческа информация, месечна – понякога дори неизвестна за повечето инвеститори.

Кое ти направи най-голямо впечатление от обученията на Finance Academy?

Най-голямо впечатление ми направиха интерактивните методи на обучение – не само презентации, но и демота, достъпни приложения и уебсайтове, които се използват за демонстрация и онагледяване на практика.

Какви са уменията, които придоби?

Уменията, които придобих са финансово планиране, бюджетиране, поставяне под въпрос на всяка спекулативна информация относно пазарите, търсене и пак търсене на нови източници на информация.

Какво мислиш за лекторите в програмата?

Страхотни преподаватели, харесва ми желанието им да предават знания и умения. Винаги, когато има нещо „извън“ програмата, са готови да обяснят, да направят допълнителна лекция, да изпратят още материали. На сърце ми е проф. Бобева, а Борис Павлов ми представи нов мироглед за жилищното инвестиране – признавам, смятах, че точно този модул ще ми е най-безинтересен, но научих много нови неща.

Как се промени животът ти след завършване на цялостната програма?

Като за начало се запознах с много интересни и интелигентни хора и разширих социалния си кръг. С някои от курсистите станахме приятели, с други обменихме опит, било то свързан с Академията или личен. От друга страна, придобих смелост и знания, че и аз мога да управлявам инвестициите си, а не да разчитам на другите – знанията заличават страховете.

Би ли препоръчала обученията и на други? Защо?

Да, бих препоръчала обученията и на други – всеки човек трябва да „има“ финансова грамотност. Би било хубаво ако в гимназията се изучава поне модул „Лични финанси“, тъй като никой, почти никой, не те учи как да управляваш парите си. Финансовата култура я придобиваш в голяма степен от семейството и приятелите си. Малцина са тези, които сами започват да се образоват било то как да спествят, как да бюджетират или инвестират.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *