Finance Academy и SoftUni в стратегическо партньорство

Сподели:

SoftUni – най-голямата образователна организация в сферата на дигиталните умения и технологии и Finance Academy, водещата академия в сферата на инвестициите, личните финанси и финансовата грамотност обединяват сили, за да променят България. Целта на двете компании е да повишат стандарта на живот в страната чрез практически финансови обучения на световно ниво.

Организациите вече са стратегически партньори, но през 2023 са планирали серия от общи инициативи и възможности за обучаващите се. Всички курсисти на СофтУни ще получават преференциални условия за обучение в Академията. Чрез общата работа на двете компании финансовата и дигиталната грамотност на населението значително ще се увеличи, а с течение на времето страната ще придобие нов по-добър статут, различен от този на най-бедната държава в ЕС.

Екипът от експерти и практици на Finance Academy, от една страна, и професионалният дългогодишен опит на SoftUni, от друга, гарантират придобиването на знания и умения, необходими на курсистите в професионален и в личен план. Настъпването на дигитализацията е неизбежен процес на развитие, за което всеки трябва да бъде подготвен и да знае как да се възползва.

Ето как съоснователят и изпълнителен директор на SoftUni – Иван Ненков отговори на въпроса Какво е значението на Finance Academy като стратегически партньор на SoftUni?:

„Стратегическото партньорство между SoftUni и Finance Academy постави началото си върху един много солиден фундамент, основан на общи ценности и възгледи за развитието на образованието и подобряването на средата и живота в България като цяло. През годините SoftUni се превърна в най-успешната образователна институция в сферата на IT и дигиталните технологии, а Finance Academy е един изключително амбициозен проект, който цели да повиши финансовата грамотност на българите, което ще е силна предпоставка за това да имат по-добър живот. Вярваме, че ще постигнем тази цел съвместно благодарение на опита на SoftUni в сферата на образованието и енергията и визията за развитие на финансовата грамотност в България, която има екипът на Finance Academy.“

Христо Тенчев, съосновател на SoftUni: Защо България има нужда от проект като Finance Academy?

„Обученията във Finance Academy допринасят към фундаментален аспект в днешния ни живот, който, за съжаление, повечето от нас не сме изучавали в училище – финансовата грамотност. Нещото, от което зависят нашата сигурност, свобода и стандарт на живот. Не само това, но и най-новите тенденции като навлизането на дигиталните валути и възможността да участваме в световна финансова промяна на XXI век.“

Светлин Наков, съосновател SoftUni: Какъв проблем решава Finance Academy и каква е връзката с технологичната общност?

„Финансовата, икономическата и инвестиционната грамотност стават все по-важен въпрос от живота на българина, особено сред по-образованите, по-предприемчивите и сред хората с технологични и иновативни професии, които традиционно имат и по-висок стандарт на живот.

Радвам се, че Finance Academy дава нов, по-прагматичен път към знанието за всеки с амбиции за инвестиции и финансова грамотност. Радвам се, че преподават експерти от практиката, които обясняват инвестиционния свят на разбираем език, с реални примери и казуси от ежедневието и демонстрират доказано работещи модели, инструменти и изпитани техники. Радвам се, че академията изгражда солиден финансово-инвестиционен фундамент, обхваща и съвременните иновативни сфери като децeнтрализирани финанси, криптовалути, криптоактиви, NFT и децентрализирано финансиране. Обученията обръщат внимание на криптоинвестициите и тенденциите при дигитализацията и трансформацията на финансовия свят.“

За по-малко от 2 години Finance Academy предостави обучение на над 12,000 курсисти посредством иновативен образователен модел, съобразен с настоящата икономическа ситуация и нуждите на обществото. Академията се доказа като лидер в образованието по инвестиции, лични финанси, бизнес, предприемачество и счетоводство.

Георги Захариев, основател и изпълнителен директор на Finance Academy:

“Finance Academy и SoftUni представляват бъдещето на образованието в България. Докато SoftUni дава професия, Finance Academy изгражда фундамент за знания как парите да работят за нас. Стратегическото партньорство между двете организации ще бъде белязано от нови инициативи, общи дейности и възможности за всички курсисти през 2023 година! Общата ни мисия е българите да имат по-висок стандарт на живот и повече възможности за финансова независимост чрез добре платена професия, чрез пасивни доходи и чрез ефективно управление на личните ни финанси. През последната година се превърнахме във водещата и най-голяма академия за инвестиции и допълнителни доходи, която създава практически знания и умения за цял живот, подобрявайки финансовото благосъстояние на всеки българин. Обученията ни са подходящи за напълно начинаещи без значение от възрастта и професията.”

СофтУни е безспорно най-успешната образователна организация с над 300 000 завършили курсисти. Под шапката на компанията влизат брандовете Software University, SoftUni Digital, SoftUni Creative, SoftUni Kids, SoftUni Svetlina, SoftUni Foundation и SoftUni Global. Всеки от тях е допринесъл за развитието, реализацията и по-добрия начин на живот на хиляди курсисти.

Съвместната работа с Finance Academy ще предостави нови перспективи пред студентите, както и възможности от световен мащаб.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи”

Цялостната програма по инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy ще ви научи на всички тънкости при управлението на личните ви средства, дългосрочното създаване на богатство чрез инвестиране, начини за набавяне на допълнителни доходи и постигането на финансовите ви цели.

Програмата е изцяло онлайн, практически насочена и обученията се водят от лектори-практици. Всички лекции са достъпни в удобно за куристите време и могат да се гледат от всяка точка на света.

Обученията във Finance Academy са акредитирани от НАПОО към Министерство на Образованието.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *