finance academy пощенска банка

Finance Academy и Пощенска банка: партньорство, променящо животи

Сподели:

Има партньорства, които стартират много преди да се подпише договор между организациите. Днес ще ви разкажем за едно такова партньорство: между Finance Academy и Пощенска банка!

Официално на партньорството е даден старт през март 2021 година, но това, както се казва, е чиста формалност. Истинското партньорство между Пощенска банка и академията стартира много преди това с лични истории, подкрепа, общи мисия и визия. Години по-късно изглежда като естествен избор една от водещите банки в България да бъде ключов партньор на най-голямата академия за инвестиции, бизнес и лични финанси в страната, но през 2020 година Finance Academy е само идея. Какво се случва във времето?

Партньорство, основано върху обща мисия и цел

Екипът на Пощенска банка и основателят на Finance Academy – Георги Захариев работят заедно от 2019 година, когато си партнират в рамките на най-голямата частна образователна организация в България – Софтуни. Георги е Директор „Бизнес развитие“ в дигиталната академия, а екипите на банката, които се стремят да привличат най-амбициозни и добри кадри във финансовата институция, вече са отправили поглед към технологичната сфера. Заедно двете организации постигат множество успехи, създавайки синергия и възможност за професионална реализация на стотици професионалисти в дигиталния сектор.

Когато Георги основава Finance Academy, той си поставя много ясна и конкретна цел: да повиши финансовата грамотност и стандарта на живот на българите. Колегите му от Пощенска Банка са естествен избор за синергия и възможност за стратегическо партньорство. Мисията им да предлагат качествени финансови продукти, върви ръка за ръка с това да образоват българите за естеството на самите продукти и за нуждата от тях. Пощенска банка бързо припознава проекта като обща кауза и дори преди Finance Academy да отвори официални врати, двете организации знаят, че ще променят България заедно!

Връзката между образование и бизнес на практика

През годините следват редица успешни проекти и инициативи! Към момента Пощенска банка е предпочитан партньор, работодател и избор за финансови продукти и услуги сред над 20 000 курсисти, които са преминали през обучения в академията за по-малко от 3 години. Опитни и доказани експерти от банката съдействат за изготвянето на учебни материали и лекции в сферата на тяхната експертиза, за да бъде обучението наистина фокусирано върху практиката и на база реални данни, и реална пазарна ситуация.

Заедно променяме живота на младите хора

Иновативните екипи на Пощенска банка непрестанно търсят нови възможности за съдействие на млади професионалисти и подобряване на образователната и финансова среда в България. Някои от тези проекти включват активно партньорство с различни образователни институции  в България. Пример за това е успешната кампания: SUCCESS STORY MASTERCLASS: “Финансово независим – мечта с краен срок“ , реализирана през 2022 година. Лицето на кампанията е именно Георги Захариев, основател на Finance Academy, а фокус е неговата лична история „По пътя на успеха“. В серия от лекции и презентации на живо и онлайн в осем водещи университета в страната  и пред над 200 студенти, Георги разкрива, каква е ролята на Пощенска банка по неговия път на успеха и споделя съвети за това как да бъдем финансово успешни и как да намерим правилния кариерен път, съвместно с екипа на иновативната финансова институция.

Динамичните времена изискват качествено надграждано образование

Ключов аспект на партньорството между Пощенска банка и Finance Academy представляват и преференциалните условия, от които се възползват служители на банката от цяла България за обучение в академията. По този начин финансовата организация повишава ефективността, знанията и уменията на своите служители, предоставяйки им възможност да добавят стойност в ежедневната им работа и продължават вътрешното си кариерно развитие. Пощенска банка, награждавана многократно като един от водещите работодатели в България, доказва че служителите в компанията са най-ценният актив и основен двигател на бизнеса.

Банката предоставя и естествена възможност на курсисти от академията да продължат своето професионално и кариерно развитие. Чрез стратегическото партньорство между Finance Academy от една страна и SoftUni от друга страна, Пощенска банка има достъп до професионалисти от различни сфери на дейност, преминали през практически обучения.

Заедно подобряваме качеството на живот в България

В желанието си да изгради по-богато и щастливо общество, Пощенска банка подкрепя редица събития, предоставяйки на участниците по-добри условия за обучение в академията. По този начин финансовата грамотност достига до хора, които имат осъзната мотивация и желание да подобрят живота си чрез изграждане на нужни знания и умения.

Двете организации си поставят още амбициозни цели, които ще следват заедно. Подобряването на стандарта на живот в България и повишаването на финансова грамотност, ще позволят на всички българи да живеят по-качествено и по-щастливо, работейки в здравословна и мотивираща среда.


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *