Приемът за обновеното издание на безплатния курс “Основи на инвестициите – април 2024” е отворен!

Сподели:

Като лидер в онлайн обучението по финансова грамотност, счетоводство и бизнес с над 25,000 курсисти, Finance Academy предоставя обновено издание на уводния курс “Основи на инвестициите”. То ще стартира на 2 април тази година! Обучението е напълно безплатно и обхваща всички основни инвестиционни концепции и практики. Участниците в него ще научат как да организират личните си финанси, за да постигат краткосрочни и дългосрочни финансови цели; ще се запознаят със същността на инвестирането и различните видове инвестиционни активи и ще могат правилно да се ориентират в съвременната финансова система.

Курсът “Основи на инвестициите” ще разгледа следните теми:

☑️ Защо са важни инвестициите и личните финанси;

☑️ Какво представлява инвестирането;

☑️ Сложна лихва, капиталови пазари и акции;

☑️ Дългове, кредити, недвижими имоти и земя;

☑️ Криптовалути, суровини, злато;

☑️ Изграждане на личен финансов план; 

като в обучението са заложени демонстрации за ползване на различните финансови инструменти и примерно изграждане на инвестиционно портфолио.

Курсът ще се провежда изцяло онлайн два пъти в седмицата, като курсистите ще имат възможност да се включат на живо, както и да получат запис и учебни ресурси от всяка лекция, които могат да гледат в удобно за тях време от всяка точка на света. 

Водещ лектор на обучението “Основи на инвестициите” ще бъде Георги Захариев – успешен дългосрочен инвеститор, предприемач и основател на Finance Academy. Неговата страст е да изгражда бизнеси от нулата и да споделя своя опит. Той ще предостави информацията систематизирано, на достъпен и разбираем език, с много демонстрации и примери от практиката. Гост-лектор в обновеното издание, ще бъде Павлин Маринов, обучителен експерт на академията, който специализира в сферата на фондовите пазари. Павлин е лектор в академията и води обучения за фундаментален анализ, суровини, ETF и други.

В края на обучението участниците ще знаят: 

☑️ какво представлява инвестирането и защо трябва да инвестираме;

☑️ какви са различните видове инвестиционни активи;

☑️ какво е значението на диверсификацията;

☑️ какво представляват и как работят финансовите борси;

☑️ как да боравят с финансови инструменти и калкулатори;

☑️ как да създадат личен финансов план спрямо собствените си цели;

☑️ как да изградят успешна инвестиционна стратегия.

Курсът “Основи на инвестициите” завършва с финален изпит, а участниците, които успешно преминат през него ще имат възможност да продължат в цялостната практическа програма по Инвестиции и допълнителни доходи.

След преминаване на изпита, курсистите ще придобият грамота от Finance Academy при оценка над Мн. добър 5.00 от практическата част, както и държавно признато “Удостоверение за професионално обучение”, валидно на територията на целия Европейски съюз.

Обучението “Основи на инвестициите” е подходящо за напълно начинаещи, които искат да поемат по пътя към финансовата независимост и изграждането на дългосрочно богатство. Предходното издание на курса събра рекордните близо 4,000 души, а за по-малко от 4 години 19,000 курсисти преминаха през него.

Програма “Инвестиции и допълнителни доходи

Цялостната програма по Инвестиции и допълнителни доходи на Finance Academy е създадена с цел да обясни на достъпен език как функционира светът на инвестициите и как може да изградим източници на допълнителни доходи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *