Най-голямата образователната сделка в България: SoftUni и Finance Academy сключват партньорство

Сподели:

Партньорството на образователните организации цели да повиши стандарта на живот в страната чрез практически финансови обучения на световно ниво.

Лидерът в сферата на образованието – SoftUni обяви своето стратегическо партньорство с първата организация за практическо финансово обучение у нас, Finance Academy. Сътрудничеството между двете академии е най-голямата сделка в образователната история на България. Съвместната работа има за цел да повиши стандарта на живот в страната чрез предоставяне на обучения на световно ниво.

Благодарение на усилията на екипа от доказани експерти и ментори, Finance Academy успя да разработи иновативна програма за инвестиции и финанси, без аналог в България. Подкрепата на SoftUni ще даде възможност за разширяване на дейността, достигане до повече хора и преподаване на нови приложими знания. Двете компании ще оперират заедно в посока изграждане на висококвалифицирана общност от професионалисти, предприемачи и инвеститори.

Георги Захариев, основател на Finance Academy:

“За нас е удоволствие, че имаме възможност да си партнираме с най-уважаваната образователна институция в България в сферата на софтуерните и дигитални технологии. Правим следващата стъпка към нашето развитие именно със SoftUni, предвид споделените ценности и визия за изграждане на устойчива бизнес среда и информирано общество. Искаме българите да живеят добре и да могат да си позволят живота, за който мечтаят – мисия, която реализираме чрез изграждане на конкретен план и водещи лектори. Очакват ни нови хоризонти за разработка на мащабируеми образователни решения, достъпни за всеки гражданин. Всеки желаещ може да започне своето развитие с напълно безплатен курс по Основи на инвестициите, който стартира на 14 март и запознава курсистите с най-важните познания за личните финанси и работа с инвестиционни инструменти.

Като стратегически партньор с богат опит в предоставянето на професионални програми и активна общност от над 300 000 студенти, SoftUni припознава мисията на Finance Academy за трансформиране на традиционния модел на преподаване. Партньорството се реализира в период на засилен интерес към инвестиционните възможности и финансови компетенции за контрол върху личните средства.

Иван Ненков, CEO и съосновател на SoftUni:

“SoftUni се установи като най-успешната образователна институция в сферата на IT и дигиталните технологии, а сега до нас е и екипът на Finance Academy, който цели повишаване на финансовата грамотност на българите. Считаме, че съвместно можем да надградим още повече знанията и уменията в сферата на инвестициите и личните финанси в България.”

Христо Тенчев, съосновател на SoftUni

“Финансовата грамотност на човека е от ключово значение за стандарта му на живот, но същевременно, уменията за разполагане с лични средства не се изучават в училище. За някои хора темата остава завинаги непозната – нещо, което искаме да променим. Заедно с Finance Academy имаме уникалната възможност да поведем промяната и да запознаем обществото с новата ера на децентрализираните финанси”.

Светлин Наков, съосновател SoftUni

“За будните и предприемчиви българи инвестиционната и финансова грамотност представляват основен приоритет. С Finance Academy всеки желаещ да обогати познанията си ще може да го направи с помощта на практическо насочено обучение, обхващащо реални примери и актуални теми като криптовалути, NFT, финансова дигитализация и трансформация.”

Програмата по Инвестиции и лични финанси на Finance Academy съдържа над 130 часа съдържание и дава на курсистите важни практически умения за света на парите, управлението на лично богатство и недвижими имоти, оценка на акции и криптовалути, работа с инвестиционни инструменти и още. Записването за новия сезон на програмата е отворено, като обучението ще стартира безплатно с курс по Основи на инвестициите на 14 март 2022 г., с водещи лектори – практици: Георги Захариев, Даниела Бобева, Георги Вулджев, Борис Павлов, Валентин Михов. Към тазгодишното издание се присъединяват и нови експерти, които ще разкажат повече за инвестирането в злато и благородни метали, борсово търгувани фондове (ETF). Специално място е отредено и на важната тема за данъци и такси за инвеститори с детайлна информация около облагането и прилежащите изисквания.

Безплатен курс “Основи на инвестициите”

Стартирай своя път в света на инвестициите с безплатно онлайн обучение, подходящо за напълно начинаещи!

Започни безплатно и учи от доказани лектори как се създава дългосрочно богатство и как работят парите! Получи държавно признат сертификат, след като овладееш тънкостите на инвестициите и личните финанси! Курсът е уводен към цялостната практическа програма по Инвестиции и допълнителни доходи.

Finance Academy

Finance Academy предоставя висококачествено финансово образование на теми лични финанси, инвестиции, акции, недвижими имоти и криптовалути. Към настоящия момент над 4,500 курсисти се довериха на иновативния образователен модел, съобразен с динамичната икономическа обстановка и високото търсене на знания за управление на разнообразни активи. Финансовата академия има за цел да изгради компетентни лидери, които ще поставят страната ни на картата като водещ бизнес инкубатор в Централна и Източна Европа.

SoftUni

SoftUni е най-голямата образователна институция в сферата на информационните технологии в България, предоставяща международно професионално развитие. Портфолиото на компанията включва брандовете Software University, SoftUni Digital, SoftUni Creative, SoftUni Kids, SoftUni Svetlina, SoftUni Foundation и SoftUni Global.

Към настоящия момент организацията е провела над 1000 обучения, като през образователния център са преминали над 300 000 регистрирани курсисти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *